zondag 11 april 2010

Gix 600 update

na veel vijven en zessen heb ik van't weekend nog wat verdergeklust aan de gixxer die geen toeren wou maken op 2 april. Ik heb em in zijn nakie gezet, maar dat las je al in't vorige verslag.
Gisteren heb ik dan een nieuwe waterpomp en nieuwe dichtingen ingebouwd en terug water en olie op de motor gekapt. Dan kwam Stijn (onze bandenboer) langs met zijn compressiemetertje. We hebben dan de compressie gemeten, weliswaar met een koude motor (geen stomme risico's) en dat zag er redelijk goed uit. alle4 de cylinders hadden dezelfde compressie, er zat nergens een verschil van meer dan een halve bar op, dus op papier is dat goed nieuws.
Ik heb vandaag, met de goede compressie in't achterhoofd, de moto terug opgebouwd en een keertje laten warmdraaien. Dit om te voelen of alle slangen van en naar de radiator en van en naar de oliekoeler goed warm liepen. Ik heb dus kunnen merken dat de waterpomp het prima doet, zonder thermostaat ondertussen, want deze is geslachtofferd om wat meer debiet te verkrijgen. Het lijkt er ook op dat de oliepomp werkt, want ook deze slangetjes werden warmer. Verder zijn we er zeker van dat de tempsensors het goed doen, want op 104 graden slaat de fan aan, en dat is dan ook de temp die te lezen stond op het dashboard. Weer een zorg minder.
Wat we ondertussen ook zeker weten is dat hij veel te rijk staat. Dus afstellen is't eerste werk op de agenda, hiervoor gaat de motor woensdag naar de testbankmeneer.
een big thank you to Jan van Luytenimport voor de telefonische ondersteuning. Een grand Merci voor Stijn (banden@mojomoto.be) voor het Lenen van de Compressiemeetapparatuur. EN natuurlijk merci aan Stefan van BRS voor het meedenken en de goeie raad!

meer nieuws als hij afgesteld is :-)

groetjes

Wouter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten