vrijdag 2 december 2011

Tutoro Chainoiler UPGRADE



Tijd om nog eens een stand van zaken te geven betreffende de Tutoro Kettingsmeerder op mijn KTM 990 SM.

Jullie weten wel dat de Tutoro een automatische chainoiler a la Scottoiler is, maar dan veel eenvoudiger en goedkoper: voor 29 EUR kan je hem bij ons kopen. Het is basically een klein reservoirtje met een draaikraan, waaruit de olie druppelt, door een tube, op het achtertandwiel, en zo verspreidt op de ketting.

De Tutoro zit er nu zo een 35.000km op, en de ketting is nog steeds in uitstekende staat, ik heb nog nauwelijks moeten aanspannen, en alle links zijn nog vrij. Als je dit vergelijkt met de miezerige 17.000 die de eerste ketting het volhield (zonder Tutoro), dan praten we hier over 100% winst! Een kettingset voor een deftige motorfiets kost al snel 250 EUR, en met enkele pullen kettingvet erbij kom je op een jaar tijd toch op een winst van ca. 300 EUR! De hollander in mij vindt dit fantastisch.

Koppel daaraan ook het gebruiksgemak en een zekere ECO invalshoek (weg met de spuitbussen, en het opgebruiken van alle restjes motorolie die je op het schap hebt staan)...en je hebt een winner mijns inziens.

De Tutoro is nu ook vernieuwd: het draaiknopje is nu uitgevoerd in messing in plaats van plastiek, wat de levensduur alleen maar kan verbeteren. De toevoerslang is nu ook dunner, wat het makkelijker maakt om te positioneren.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten